ICL

Här kan du hitta en behandling i form av icl hos någon av följande företag. Klicka på ortsnamnet för att filtrera listan till att gälla endast det ortsnamnet.

Memira AB, Borlänge
Memira AB, Borås
Memira AB, Eskilstuna
Memira AB, Gävle
Memira AB, Göteborg
OPHTHALMA Ögonklinik, Göteborg
Memira AB, Helsingborg
Memira AB, Jönköping
Memira AB, Kalmar
Memira AB, Karlstad
Memira AB, Kristianstad
Memira AB, Linköping
Koskelas Ögonklinik, Luleå
Memira AB, Luleå
Memira AB, Malmö
Memira AB, Norrköping
Ögonlasern, Norrköping
Memira AB, Stockholm
Novius Ögonklinik, Stockholm
S:t Eriks Ögonsjukhus, Stockholm
Stockholms Ögonklinik, Stockholm
Stockholms Ögonklinik, Stockholm
Ögonlasern, Stockholm
Memira AB, Sundsvall
Memira AB, Täby
Memira AB, Uddevalla
Koskelas Ögonklinik, Umeå
Memira AB, Uppsala
Memira AB, Västerås
Memira AB, Östersund

Genom att implantera en intraokulär lins (ICL- Implantable Contact Lens) är det möjligt att korrigera synfel. Implantatet appliceras över ögats naturliga lins, och ingreppet liknar det som utförs vid behandling av grå starr. Eftersom ögats naturliga lins förblir oförändrat så påverkas inte ögats naturliga fokusering. Ingreppet är permanent och användandet av kontaktlinser blir inte nödvändigt. Metoden kan användas på patienter som lider av såväl långsynthet och närsynthet. De patienter som inte kan genomföra LASIK eller LASEK har stor nytta av ICL-behandling.

Den implanterade linsen fungerar i kombination med ögats naturliga lins och hjälper till vid fokusering, och båda linserna har likvärdig fokuseringsstyrka. Det finns ingen anledning för doktorer att återforma hornhinnan. De behöver endast göra ett litet ingrepp och tillföra den intraokulära linsen som korrigerar synfelet. Att operera in implantatet är smärtfritt och är oftast avklarat inom 20 minuter. Direkt efter operationen så märks resultat och bara inom några dagar kan patienten återgå till sina normala aktiviteter. Proceduren innebär heller inga allvarliga risker.

Vill man undvika läsglasögon så är ICL-behandlingen ett bra alternativ. Extremt närsynta och långsynta kan också ha nytta av ICL-behandling. Det finns också möjlighet att ta bort implantatet om så önskas.

Vad söker du?Var?
tex. fotmassage, fettsugning, floating...tex Stockholm, Malmö, Lidingö...