Hitta Mammografiklinik i Kalmar

Här kan du hitta en mottagning, privatklinik eller liknande som ryms inom kategorin Mammografiklinik i Kalmar. Klicka på ett ortsnamn för att söka på andra mottagningar i denna ort. Du kan också klicka på ett specifikt företag i Kalmar för att läsa mer om var du kan hitta det.

Behandlingar hos Mammografikliniker

Alla Mammografikliniker i Kalmar

Länssjukhuset i Kalmar, Kalmar

I närheten

Unilabs Halmstad Röntgen, Halmstad

Vad söker du?Var?
tex. fotmassage, fettsugning, floating...tex Stockholm, Malmö, Lidingö...
 

Boka behandling hos Mammografiklinik genom Bokadirekt.se redan idag

Om Mammografiklinik

Mammografi är en röntgenundersökning som finns till för att undersöka främst kvinnors bröst. Undersökningens syfte är att upptäcka cystor eller tumörer för att sedan förebygga, stävja eller bota exempelvis cancer. Det finns liknande undersökningar som har samma syfte som mammografi men ingen har visat sig vara lika effektiv.

En röntgenbehandling går ut på att man genom radiologisk strålning skapar en avbild av det som är under skinnet för att kunna undersöka vad det blotta ögat inte kan se. Vanligast hos gemene man är att associera röntgen med exempelvis benbrottsundersökningar. Vid en mammografi letar man efter samlingar i bröstet, dessa tittar sedan mammografiläkaren på för att avgöra om de är cancer eller inte.

I många länder görs mammografitester regelbundet på kvinnor över en viss ålder, detta kallas screening. Om något avvikande hittas under en undersökning (bilder tas från flera olika vinklar) kallas patienten till en vidareundersökning där mer extensiva tester görs. I Sverige kompletteras en vidare undersökning av en palpation (handundersökning), ytterligare mammografi samt vävnadstester.